【国际讲堂】外教主讲的研究生全英文课程“硬件安全设计”开课通知

2017年07月03日 10:23

美国弗罗里达大学University of Florida, USA 电子与计算机工程系教授Yier Jin,应自动化学院邀请来我校从事教学和研究工作,计划于近期讲授硬件安全设计全英文课程,欢迎广大研究生和高年级本科生选修(旁听)学习。

人:自动化学院  慕德俊  老师

联系方式:15332442718mudejun@nwpu.edu.cn

课程名称:Hardware Security Design硬件安全设计

时间地点:见附件

课程简介:

国防军事和工业基础设施等领域的高可靠性嵌入式系统对信息安全都有严格的要求,这些系统都需要严格的设计和测试,以保证不可信的信息不会对可信计算环境造成影响;敏感信息不会泄露至非保密域。针对这种设计要求,主要讲授门级信息流跟踪方法,从信息流安全的角度解决高可靠性嵌入式系统的安全问题。讲授的内容包括:门级信息流基本理论、性质、跟踪逻辑生成算法以及设计优化问题。

High-assurance embedded systems such as those found in the military and industrial infrastructures or medical devices all require strict guarantees on information security. These systems require rigorous design and testing to ensure that untrusted information never affects trusted computation or that secret information never leaks to an unclassified domain. To assist in this process, gate level information flow tracking (GLIFT) has been proposed to expose all flows of information through Boolean gates. GLIFT allows tight control of all digital information flows from the underlying hardware and provides an effective solution to secure issues in high-assurance embedded systems. This lectures detail a theoretical and applied analysis of GLIFT by presenting basic theories, essential properties, various tracking logic generation algorithms and design tradeoff techniques. Specifically.

外教简介:见附件

研究生院   自动化学院